Történelmi anyagok diákoknak, tanároknak, érdeklődőknek

Törióra

Törióra 1.

2022. február 12. - Harmat Árpád Péter
Üdvözöllek a közép- és emelt szintű történelem érettségihez szükséges (és hasznos) tananyagok, ismeretek blogján, a Törióra blogon! A honlapon minden korszakhoz és minden tanórához találsz fontos ismereteket. Jó tanulást kívánok! Kiegészítő információs blogunk: Törióra 2. 

toriora2_szeleskep.jpg

A Törióra blognak több társoldala is van, melyek mindegyike rengeteg információt tartalmaz az érettségire való felkészüléshez és a mindennapi történelem-tanuláshoz. [&] Ezen blogok egyike a Gimi töri blog, ahol órákra lebontva találsz tananyagokat, használd bátran a tanuláshoz. Eléréséhez elegendő a lenti banner-képre kattintanod:gimitori3_szeles.jpg

Tovább

Tananyag 9d Társadalomismeret - történelem [56]

1.óra: Ókori Hellasz

Az ókor hellén világ poliszokból épült fel, melyek önálló városállamok voltak. A polisz olyan vallási, politikai, kulturális közösség volt, melynek lakói egy városias jellegű település köré csoportosulva saját vezetők, törvények és szabályok szerint éltek, és magukat megkülönböztették más hasonló településektől. A két legjelentősebb polisz: Athén és Spárta volt. Berendezkedésük nagyon eltért. Míg Athén kereskedő állam volt és demokratikus berendezkedés jellemezte, addig Spárta katonaállamként működött királyok hatalma alatt. 

Tovább

7. Felvilágosult abszolutizmus: Mária Terézia és II. József [55]

Fordított tanterem /2019.03.20./ FC tananyag

/Harmat Árpád, történelemtanár/

49. tanóra: Mária Terézia

Mária Terézia a Habsburg Birodalom és benne a Magyar Királyság uralkodója volt 1740 és 1780 között. Az itt következőkben az ő céljairól, rendeleteiről és országlásáról olvashattok. 

Tovább
süti beállítások módosítása